suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paltamon kunta

Kunnan vuokraamat asunnot

  • Palvelu
  • Paltamo
  • Julkinen palvelu

Kiinteistö Oy Paltamon Kiehinen tarjoaa vuokra-asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Asukkaana olet tervetullut toimimaan asukastoimikunnassa ja voit vaikuttaa asumisviihtyvyyden sekä yhteisöllisyyden lisäämiseen.

Toimi näin

Tulosta ja täytä asuntohakemus Paltamon kunnan palvelusivulta. Hakemuksessa voit määritellä kiinnostavat asuinalueet, asuntoa koskevat toiveet ja merkittävä kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos haluat täyttää paperisen hakemuksen.

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä. Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Kaikkien asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikuttaa asunnon saamiseen, vuokrasopimuksen ehtoihin ja vakuuden määrään. Asuntoa ei myönnetä ruokakunnalle, jolla on hoitamattomia vuokravelkoja.

Palvelun toteuttaa

Paltamon kunta

Palvelusta vastaa

Paltamon kunta
Tekstistä vastaa: Paltamon kunta
Päivitetty: 13.3.2024