suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kunnan vuokra-asunnot

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatiot: Oulun kaupunki, Sivakka-yhtymä Oy
Alue: Oulu
Palvelun kieli: suomi

Voit tiedustella vuokra-asuntoa vuokratalojen omistajilta. Suurin vuokranantaja Oulussa on Sivakka-yhtymä Oy.

Valtion lainoittamia vuokra-asuntoja on Oulun kaupungissa noin 19 000. Nämä valtion lainoittamat asunnot vuokrataan eniten tarvitseville.

Vuokratalojen omistajilla on tarjolla myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, joihin ei ole tulo- ja varallisuusrajoituksia.


Toimi näin

Toimita asuntohakemus vuokratalon omistajalle. Voit täyttää hakemuksen myös sähköisesti.

Katso Oulussa olevia vuokrataloyhtiöitä linkistä "Lisätietoja vuokra-asunnoista".


Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukasvalintaperusteina valtion lainoittamiin vuokra-asuntoihin on hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.

Arava- ja korkotukivuokra-asuntojen tulorajoista on luovuttu, mutta niissä on käytössä varallisuusrajat. Katso tulorajat linkistä "Lisätietoja vuokra-asunnoista".

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.


Palvelun toteuttaa: Sivakka-yhtymä Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)