suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Naantalin kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu
Alue: Naantali
Palvelun kieli: suomi

Naantalissa on monipuolinen, viihtyisä ja luonnonläheinen vuokra-asuntotarjonta. Kaikkiaan kaupungilla on yli tuhat vuokra-asuntoa, joista suurinta osaa vuokraa Naantalin Vuokratalot Oy.


Toimi näin

Hae asuntoa täyttämällä asuntohakemuslomake ja palauta se asuntoasioiden toimistosihteerille tai johonkin kaupungin palvelupisteistä. Lomakkeen paperiversion voi hakea toimistosihteeriltä tai palvelupisteistä, tai sen voi tulostaa itse.


Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.


Palvelun toteuttaa: 
Naantalin kaupunki