suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Muhos
  • Julkinen palvelu

Muhoksen kunta vuokraa asuntoja, jotka sijaitsevat kunnan keskustan alueella sekä Päivärinteen alueella. Lisäksi vuokrattavana on tukiasuntoja ja palveluasuntoja ikääntyneille. Vuokrattavana on sekä rivi- että kerrostaloasuntoja.

Vuokrahakemus on voimassa 3 kk. Ennen vuokrasopimuksen laatimista tarkistetaan luottotiedot. Vuokravakuus on yhden kuukauden vuokran suuruinen.

Kaikki hakemuksen liittee ...

Toimi näin

Asuntoihin on jatkuva haku. Jos haet kunnan omia vuokra-asuntoja, tulosta asuntohakemuslomake Muhoksen kunnan kotisivulta. Palauta täytetty asuntohakemus asuntotoimistoon isännöitsijälle tai kunnanviraston asiointipisteeseen. Hakemuslomakkeen voi täyttää myös paikan päällä asuntotoimistossa tai asiointipisteessä.

Kunta-asunnot Oy hoitaa itse asukasvalinnan omistamiinsa asuntoihin Muhoksella. Soita tai täytä sähköinen asuntohakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Muhoksen kunta

Palvelusta vastaa

Muhoksen kunta
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 9.10.2023