suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Merikarvian kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Merikarvia
  • Julkinen palvelu

Merikarvian kunnan vuokra-asuntoja haetaan kirjallisesti hakukaavakkeella, jonka saa joko noutaa kunnan neuvonnasta (Kauppatie 40, Merikarvia) tai tulostamalla hakukaavake Merikarvian kunnan kotisivuilta. Kunnan asuntojen vuokrauksesta ja kunnan omistamien kiinteistöyhtiöiden isännöinnistä vastaa isännöitsijä puh. 04 4724 6305.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Merikarvian kunta

Palvelusta vastaa

Merikarvian kunta
Tekstistä vastaa: Merikarvian kunta
Päivitetty: 8.6.2022