suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maskun kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Masku
  • Julkinen palvelu

Osa Maskun kunnan vuokra-asunnoista on siirtynyt KAS asunnoille. Maskun kunnalla on edelleen vuokra-asuntoja Askaisten ja Lemun alueilla.

Asiointikanava ohjaa kunnan nettisivuille.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista asukkaan tulee maksaa yhden kuukauden asunnon vuokran suuruinen vuokratakuu.

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan todistus/todistukset hakijan/hakijoiden nykyisistä kuukausituloista sekä verotuspäätös viimeksi toimitetusta verotuksesta. Muita liitteitä voivat hakijat lisätä hakemukseen harkintansa mukaan. Asunnon tarve on hyvä perustella hakemuksessa. Asunnot täytetään jatkuvan haun periaatteella. Hakemus on voimassa 6 kuukautta jättöpäivästä lukien, edellyttäen, että liitetiedot pysyvät muuttumattomina. Luottotiedot tarkistetaan.

Vuokra-asunnot on irtisanottava kirjallisesti. Vuokralainen tekee asuntoon loppusiivouksen ja asunnon tarkastuksen jälkeen takuuvuokra palautetaan.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaskun kunta
Palvelusta vastaaMaskun kunta
Alue Masku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Maskun kunta
Päivitetty: 1.10.2021