suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Marttilan kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Marttila
  • Julkinen palvelu

Marttilan kunnan vuokra-asunnot sijaitsevat kunnan keskustassa. Vuokravakuus on vanhustentaloja lukuun ottamatta 1 kk:n vuokra, joka palautetaan asiakkaalle edellyttäen, että kaikki vuokrat on maksettu ja asunto luovutettu kunnalle asianmukaisessa kunnossa.

Toimi näin

Vuokra-asuntoa haetaan erillisellä hakulomakkeella

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Marttilan kunta

Palvelusta vastaa

Marttilan kunta
Tekstistä vastaa: Marttilan kunta
Päivitetty: 25.8.2023