suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maalahden kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Maalahti
  • Julkinen palvelu

Maalahden kunnalla on noin vuokrattavaa 240 asuntoa. Asunnot on rakennettu pääasiassa valtion aravalainalla tai korkotukilainalla. Suurimman osan asunnoista omistavat kunnan kiinteistöyhtiöt Fastighets Ab Yttermalax, Fastighets Ab Övermalax ja Fastighets Ab Petalax Hyresbostäder. Arava-vuokra-asuntojen hakijat asetetaan asunnon tarpeen perusteella järjestykseen. Asuntoa tarjotaan hakijalle puhelimitse, postitse tai sähköpostitse. Vuokralainen valitaan ARA:n periaatteiden mukaisesti. Valtion arava- tai korkotukilainan tuella rakennettuja asuntoja vuokrataan niitä eniten tarvitseville. Vaikka tulorajaa ei enää ole, tulojen tarkistusta ei ole lopetettu. Talouden tulot kuuluvat edelleen vuokralaisen valintaperusteisiin, ne ovat yhdenvertainen tekijä asunnon tarpeen ja varallisuuden ohella. Kaikki edellä mainitut tekijät otetaan huomioon asetettaessa hakijoita järjestykseen. Myös hakijoilla, joiden tulot ylittävät tulorajan, on mahdollisuus saada asunto, mikäli kiireellisempiä hakemuksia ei ole. Vuokralaisen valintaperusteista kerrotaan tarkemmin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n sekä ympäristöministeriön verkkosivustoilla.

Toimi näin

Maalahdessa aravavuokra-asuntoja voi hakea verkkopalvelussa tai tulostettavalla asuntohakemuksella. Hakemuslomakkeen voi myös tilata tai noutaa Maalahden kunnantalolta. Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta. Mikäli asuntoa ei löydy hakemuksen voimassaoloaikana, hakemuksen voi uusia sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivustolla. Uutta hakemusta ei tarvita, mikäli olosuhteet eivät ole muuttuneet.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMaalahden kunta
Palvelun toteuttaaMaalahden kunta
Alue Maalahti
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Maalahden kunta
Päivitetty: 29.11.2019