suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kunnan vuokra-asunnot

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Limingan kunta
Alue: Liminka
Palvelun kieli: suomi

Limingan kunnalla on yhteensä 172 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat rivi-, kerros- ja luhtitaloasuntoja. Asunnot sijatsevat Limingan keskustassa ja Tupoksessa.

Asuntoja vanhuksille vuokraa Limingassa Limingan vanhustenkotiyhdistys sekä Limingan Sovavammaisten tukiyhdistys.


Toimi näin

Kaikkiin kunnan omistamiin vuokra-asuntoihin hakemuksia voi jättää jatkuvasti. Hakemukset toimitetaan kuntaan asuntosihteerille tai hakemuksen voi lähettää sähköisesti.


Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukkaat valitaan sosiaalisen tarkoituksenmukaisuuden ja taloudellisen tarpeen perusteella. Asukasvalintaperusteet ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.


Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.


Palvelun toteuttaa: 
Limingan kunta