suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kunnan vuokra-asunnot

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Laukaan Vuokrakodit Oy
Alue: Laukaa
Palvelun kielet: suomi, englanti

Asunnoista puolet sijaitsee kirkonkylässä ja loput kunnan muissa taajamissa Lievestuoreella, Vihtavuoressa ja Leppävedellä. Yhtiöllä on myös vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Laukaan Vuokrakodit Oy:n isännöintitehtäviä hoitaa Realia Management Oy.

Laukaassa aravavuokra-asuntoja tarjoaa alle 25-vuotiaille nuorille myös Jyväskylän Nuoriso- ja Palveluasunnot ry (jnp.fi/). Erityisesti vanhuksille tarkoitettuja vuokra-asuntoja voi tiedustella Laukaan Asumispalvelusäätiöltä (sarahovi.fi/) ja Lievestuoreen Palvelukeskusyhdistys ry:ltä (www.palvelutalomannikko.fi/muuta).


Toimi näin

Vapautuvia vuokra-asuntoja voi hakea jatkuvasti. Sähköisen asuntohakemuslomakkeen sekä ARA:n tulostettavan lomakkeen löydät Laukaan Vuokrakodit Oy:n verkkosivulta (www.laukaa.fi/palvelut/laukaan-vuokrakodit-oy).

Hakemuksia saat myös Laukaan Vuokrakotien asiakaspalvelusta ja kunnan neuvonnasta, jotka molemmat sijaitsevat kunnanviraston 1. kerroksessa (Laukaantie 14, 41340 Laukaa) sekä ainoastaan tiistaisin (klo 8-12, parilliset viikot) avoinna olevasta Lievestuoreen asiointipisteestä (Liepeentie 45, 41400 Lievestuore). Lomakkeen voit palauttaa kaikkiin edellä mainittuihin toimipisteisiin. Voit myös lähettää sen postitse (Laukaan Vuokrakodit Oy , PL 6, 41341 Laukaa) tai sähköpostitse.

Asuntohakemuksen liitteet kannattaa toimittaa joko hakemuksen jätettäessä tai välittömästi sen jälkeen. Tällöin päätös asukkaaksi valinnasta ja asunnon vuokrauksesta voidaan tehdä nopeasti ja joustavasti. Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Laukaan Vuokrakodit Oy:lle jätetyn hakemuksen voi uusia puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä paikan päällä.

Lisätietoja Laukaan Vuokrakodit Oy:n vuokra-asunnoista ja niiden hakemisesta saat Vuokrakotien asiakaspalvelusta (010 2282 057). Asiakaspalvelu on auki ma, ti, to klo 9.00 – 15.00 (lounastauko klo 12-12.30). Ke ja pe asioinnista on sovittava erikseen. Realia Management Oy:llä on toimipiste Jyväskylässä (Lyseonkatu 4, 40100 Jyväskylä), jossa voit myös asioida ja jonne voit palauttaa asuntohakemuksen.


Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.


Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan Vuokrakodit Oy