suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusamon kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kuusamo
  • Julkinen palvelu

Kuusamon Vuokratalot Oy on kaupungin omistama tytäryhtiö. Se tarjoaa ja ylläpitää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nykyisille ja tuleville kuusamolaisille.

Yhtiöllä on yli 900 vuokra-asuntoa Kuusamon keskustassa sekä Pohjois-Kuusamossa Rukalla ja Käylässä.

Toimi näin

Kuusamon vuokratalojen verkkosivujen Asunnonhaku-sivulla on asuntohakemuslomake, jonka voi täyttää ja lähettää sähköisesti, sähköpostitse tai postitse.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, ota heti yhteys Vuokratalojen asiakaspalveluun p. 0400 389 941. Puhelimessa voit yhdessä asiakaspalvelijan kanssa varmistaa, että asuntohakemuksesi tiedot ovat oikein eikä asunnonhaku viivästy.

Asuntohakemus on voimassa 3 kk hakemuksen jättöpäivästä. Hakija vastaa asuntohakemuksensa päivittämisestä ja uusimisesta. Voit päivittää asuntohakemuksen puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuusamon kaupunki
Alue Kuusamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuusamon kaupunki
Päivitetty: 10.11.2020