suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kosken Tl kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Koski Tl
  • Julkinen palvelu

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta.

Asunnot sijaitsevat keskustan taajama-alueella. Tarjolla on erilaisia asuntotyyppejä rivitaloyksiöistä aina perheasuntoihin saakka.

Kunnalla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan.

Toimi näin

Asukasvalintaan osallistuakseen henkilön tulee olla yhteydessä asuntosihteeriin, 044 744 1115

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Kosken Tl kunta

Palvelusta vastaa

Kosken Tl kunta
Tekstistä vastaa: Kosken Tl kunta
Päivitetty: 4.1.2022