suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kolarin kunta

kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kolari
  • Yksityinen palvelu

Kolarin kunnan vuokra-asuntokanta on noin 200 asuntoa. Suurin osa asunnoista on kunnan omistaman osakeyhtiön Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n omistuksessa. Kolarin Vuokra-asunnot Oy tarjoaa vuokra-asuntoja Kolarin kunnan alueella Kolarin kirkonkylällä, Ylläsjärvellä ja Äkäslompolossa.

Toimi näin

Voit hakea Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n vuokra-asuntoon kotisivuiltamme (www.kolarinvuokraasunnot.fi). Kotisivuiltamme löydät tietoa asunnon hakemisesta kuin myös itse asumisestakin. Hakemuslomakkeen voit myös tilata tai hakea Kolarin Vuokra-asunnot Oy:n toimistosta. Asuntohakemus toimitetaan joko sähköpostilla tai postitse. Hakemuksessa on oltava kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot.

Asuntohakemus on voimassa 3 kk. Mikäli hakemuksen voimassaolon aikana sopivaa asuntoa ei ole löytynyt, voit uudistaa hakemuksen puhelimella tai sähköpostilla. Uutta hakemusta ei tarvitse tehdä, jos olosuhteissasi ei ole tapahtunut muutosta. Asuntohakemuksessa voit määritellä sinua kiinnostavat asuinalueet ja asuntoa koskevat toiveet. Hakemuksessa tulee kertoa selvästi omin sanoin myös asunnontarve. Asuntoa tarjotaan hakijalle puhelimella tai sähköpostilla. Takuumaksu on tällä hetkellä sama kuin yhden kuukauden vuokra.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Intrumin luottotietopalvelusta ennen asunnontarjouksen tekemistä. Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikuttaa asunnon saamiseen, vuokrasopimuksen ehtoihin ja vakuuden määrään. Asuntoa ei myönnetä ruokakunnalle, jolla on hoitamattomia vuokravelkoja meille tai muille vuokranantajille.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelusta vastaa

Kolarin kunta
Tekstistä vastaa: Kolarin kunta
Päivitetty: 10.9.2020