suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilan kaupungin vuokra-asuntotarjonnasta vastaavat pääasiassa Kunta-asunnot Oy KAS, Karkkilan kaupunki ja Nuorisoasuntoliitto. Näiden lisäksi vuokrahuoneistoja on jonkin verran myös yksityisomistuksessa. Karkkilan kaupungilla on noin 100 vuokrahuoneistoa suoraan omassa vuokrauksessa ja isännöinnissä. Kaupungin asuntojen vuokrauksesta ja isännöinnistä vastaa kaupungin tilapalvelu.

Tiedustelut, kysymykset asuntohakemuksista ja asuntojen vikailmoitukset voi osoittaa Karkkilan kaupungin tilapalveluiden kiinteistösihteerille.

Lisätietoja kaupungin vuokra-asunnoista ja asumisesta löytyy Karkkilan kotisivuilta.

Toimi näin

Kaupungin vuokra-asuntoja voi hakea manuaalisesti tulostettavalla asuntohakemuksella. Käytössämme ei ole sähköisesti palautettavia lomakkeita. Vuokra-asuntohakemus toimitetaan kaupungin tilapalveluun liitteineen.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asunnoista suurin osa on tarkoitettu ikääntyneiden ihmisten vuokra-asunnoiksi.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 9.10.2020