suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Juvan kunnan vuokra-asuntoja voit kysellä Lammen Asunnoilta.

Toimi näin

Hakulomakkeita saa isännöitsijäntoimistosta tai Juvan kunnanviraston ala-aulassa olevasta yhteispalvelupisteestä. Lomakkeen voi myös tulostaa Lammen Asuntojen verkkosivuilta. Täytä hakemus huolellisesti ja toimita se liitteineen ja allekirjoitettuna Lammen Asuntojen toimistoon. Hakemus on voimassa kuusi (6) kuukautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Juvan kunta

Palvelusta vastaa

Juvan kunta
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 23.4.2021