suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joroisten kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Joroinen
  • Julkinen palvelu

Joroisten kunnan omistuksessa on yhteensä n. 230 vuokra-asuntoa. Asuntokohteet sijaitsevat Joroisten kirkonkylän, Kuvansin, Maaveden alueilla. Keskustan palvelujen piiristä löytyy kerros- ja rivitaloasuntoja, Kuvansista ja haja-asutusalueilta rivitaloasuntoja. Kiinteistökanta on rakennettu pääosin 1980- ja 1990-luvuilla.

Osan asunnoista omistaa suoraan Joroisten kunta ja osa asunnoista sijaitsee Joroisten kunnan omistamissa asunto-osake- tai kiinteistöyhtiöissä.

Toimi näin

Kunnan suorassa omistuksessa on 53 asuntoa rivi- ja kerrostaloissa. Asunnot ovat kaikki kirkonkylässä lukuun ottamatta viiden asunnon rivitaloasuntoja Maavedellä. Näiden asuntojen vuokrauksesta voit kysyä Piia Rytköseltä, puh. 040 757 8433.

Kunnan omistamissa asunto- ja kiinteistöyhtiöissä on 200 asuntoa . Ne ovat rivi- ja kerrostaloissa kirkonkylässä ja Kuvansissa. Vuokra on keskimäärin n. 9,00 euroa neliöltä.

Asuntojen vuokrauksesta huolehtii Piia Rytkönen/Joroisten kunta, puh. 040 757 8433.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJoroisten kunta
Palvelusta vastaaJoroisten kunta
Alue Joroinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Joroisten kunta
Päivitetty: 1.10.2021