suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Hattulan kunnan vuokra-asunnoista vastaa kunnan kokonaan omistama Hattula-Kiinteistöt Oy. Sen omistuksessa olevat kerros- ja rivitalokohteet sijaitsevat pääosin Parolan keskusta-alueella sekä Katinalassa. Osa asunnoista on suunnattu erityisesti nuorille (alle kolmekymppisille) ja osa ikäihmisille. Muutoin asukasvalinnoissa noudatetaan pääsääntöisesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asukasvalintaperusteita.

Vaikka tarkkoja tulorajoja ei enää ole, tulot kuuluvat edelleenkin asukakkaiden valintaperusteisiin tasavertaisena tekijänä asunnontarpeen ja varallisuuden kanssa. Kaikki edellä mainitut seikat otetaan huomioon asetettaessa hakijoita etusijajärjestykseen.

Varallisuusrajan ylittäjilläkin on mahdollisuus saada asunto sellaisissa tapauksissa, kun muita kiireellisiä asunnonhakijoita ei ole.

Asuntoja voi hakea jatkuvasti. Hakemus on voimassa kuusi (6) kuukautta. Hakijan on huolehdittava itse sen uusimisesta.

Toimi näin

Vuokra-asuntoa haetaan lomakkeella, jonka voit tulostaa kunnan verkkosivuilta tai noutaa Hattula-Kiinteistöt Oy:n toimistolta tai kunnanvirastolta Pappilanniemestä ja palvelupisteestä Juteinitalolta Parolassa. Lomakkeen yhteydessä on ohjeet sen täyttämiseen sekä luettelot tarvittavista liitteistä. Täytä lomake, hanki tarvittavat liitteet ja palauta se Hattula-Kiinteistöt Oy:lle joko postitse, skannattuna sähköpostitse tai käymällä toimistolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Vuokravakuus on 1-3 kuukauden vuokraa vastaava summa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Muut vastuuorganisaatiotHattula-Kiinteistöt Oy
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021