suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ähtärin kaupunki

Kunnan vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Ähtäri
  • Julkinen palvelu

Ähtärissä on hyvä valikoima erilaisia vuokra-asuntoja. Kaupunki omistaa eri kokoisia vuokra-asuntoja kerrostaloissa ja rivitaloissa. Vuokrien keskihinta on alueen edullisimpia.

Asuntotarjonta koostuu Ähtärin kaupungin suoraan omistamista asunnoista sekä Kiinteistö Oy Ähtärin Vuokratalojen ja Kiinteistö Oy Ouluveden omistamista asunnoista.

Asuinnoista voit tiedustella tarkemmin asuntotoimistosta p ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Ähtärin kaupunki

Palvelusta vastaa

Ähtärin kaupunki
Tekstistä vastaa: Ähtärin kaupunki
Päivitetty: 30.9.2021