suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Pelkosenniemen kunta

Kunnan viralliset ilmoitukset

  • Palvelu
  • Pelkosenniemi
  • Julkinen palvelu
Alue: Pelkosenniemi
Palvelun kieli: suomi

Pelkosenniemen kunnan virallinen ilmoitustaulu on kunnanvirastolla (Sodankyläntie 1 A).

Kunnan on ylläpidettävä ilmoitustaulua virastotalossa tai muussa kunnanhallituksen määräämässä sopivassa paikassa, johon on virka-aikana vapaa pääsy. Kunnanhallitus vastaa siitä, että nähtävillä ovat kaikki ne asiakirjat, jotka laki määrää kiinnitettäviksi ilmoitustauluun. 

Toinen virallinen ilmoituskanava on kunnan verkkosivusto, pelkosenniemi.fi. Kunta voi tehdä päätöksen, että se tiedottaa virallisista ilmoituksista yhdessä tai useammassa sanomalehdessä. Ilmoituksissa kerrotaan esimerkiksi avustusten ja toimintatukien hakemisesta, tilapäisestä melusta tai tärinästä, asemakaavamuutosesityksistä, ympäristölupapäätöksistä sekä kunnanvaltuuston kokouksista.


Toimi näin

Asiakas voi pyytää asiakirjoja nähtäväkseen kunnanviraston keskusarkistosta tai etsiä tietoa kunnan verkkosivuilta. Ohjausta saa keskusarkiston hoitajalta tai kunnanviraston henkilökunnalta.


Kenelle ja millä ehdoin

xx

Palvelu on maksullinen.

Kopioista peritään maksu.


Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan on käytettävä viestinnässään ensisijaisesti sähköisiä kanavia, mutta toistaiseksi sen on edelleen myös ylläpidettävä ilmoitustaulua virastotalossa tai muussa kunnanhallituksen määräämässä sopivassa paikassa, johon on virka-aikana vapaa pääsy. Kunnanhallitus vastaa siitä, että nähtävillä ovat kaikki ne asiakirjat, jotka laki määrää kiinnitettäviksi ilmoitustauluun. 

Kunnat julkaisevat esityslistat, pöytäkirjat ja monet ilmoitukset sähköisesti omilla verkkosivuillaan sikäli kuin asiakirjoissa ei ole salassa pidettävää tietoa. Ilmoitusten on oltava verkossa 14 vuorokautta. Tämän jälkeen vähintään ilmoituksen sisältämät henkilötiedot on poistettava verkosta.


Palvelun toteuttaa: 
Pelkosenniemen kunta