suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Napapiirin Residuum Oy

Kunnan järjestämä jätteenkeräys Rovaniemi

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Yksityinen palvelu

Rovaniemen kaupungin alueella on sekä kiinteistön haltijan järjestämää että kunnan järjestämää jätteenkeräystä. Napapiirin Residuum Oy hoitaa kunnan järjestämän jätteenkeräyksen.

Kunnan järjestämän jätteenkeräyksen aluekartat löydät sivuiltamme: https://residuum.fi/palvelut/kodin-jatehuolto/jatehuollon-aluekartta/

Toimi näin

Jos et tiedä, millä alueella kiinteistösi sijaitsee tai kenen kanssa jätehuoltosopimus pitäisi tehdä, soita asiakaspalveluumme niin selvitämme asian. Asiakaspalveluumme voi ilmoittaa jätehuoltosopimukset, jäteastian tyhjennysrytmin muutokset, tyhjennyksen keskeyttämiset sekä lopettamiset ja muut kunnan järjestämään jätteenkeräykseen liittyvät asiat

Kenelle ja millä ehdoin

Rovaniemen kaupungin kunnan järjestämän jätteenkeräyksen alueella sijaitsevat vakituiset ja vapaa-ajan asunnot solmivat jätehuoltosopimuksen Napapiirin Residuum Oy:n kanssa asumisessa syntyneen jätteen osalta. Myös yritykset voivat halutessaan käyttää palveluja erillisen sopimuksen mukaan.

Taksa ja muut hintatiedot löytyvät hintatietoa -sivulta tai niitä voi tiedustella jäteneuvonnan tai asiakaspalvelun puhelinpalvelusta.

Palvelu on maksullinen.

Kunnan järjestämän jätteenkeräyksen maksujen suuruus määräytyy voimassa olevan jätemaksutaksan mukaisesti valitsemasi palvelun perusteella.

Taksa ja muut hintatiedot löytyvät hintatietoa -sivulta tai niitä voi tiedustella jäteneuvonnan tai asiakaspalvelun puhelinpalvelusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNapapiirin Residuum Oy
Palvelusta vastaaNapapiirin Residuum Oy
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Napapiirin Residuum Oy
Päivitetty: 12.4.2021