suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Napapiirin Residuum Oy

Kunnan järjestämä jätteenkeräys

  • Palvelu
  • Ranua
  • Yksityinen palvelu

Alue

Ranua
Palvelun kieli: suomi

Ranuan kunnan jätehuoltoa hoitaa Napapiirin Residuum Oy (1.11.2007 lähtien). Ranuan kunta liittyi Napapiirin Residuum Oy:n osakkaaksi vuonna 2004 omistusosuudella 4,5 %. Jätehuoltosopimukset tehdään Napapiirin Residuum Oy:n kanssa.


Kenelle ja millä ehdoin

Ranuan kunnan alueella sijaitsevat vakituiset ja vapaa-ajan asunnot solmivat jätehuoltosopimuksen Napapiirin Residuum Oy:n kanssa asumisessa syntyneen jätteen osalta. Myös yritykset voivat halutessaan käyttää palveluja erillisen sopimuksen mukaan.

Palvelu on maksullinen.

Kunnan järjestämän jätteenkeräyksen maksujen suuruus määräytyy voimassa olevan jätemaksutaksan mukaisesti valitsemasi palvelun perusteella.

Taksa ja muut hintatiedot löytyvät hintatietoa -sivulta tai niitä voi tiedustella jäteneuvonnan tai asiakaspalvelun puhelinpalvelusta.


Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastia tyhjennetään tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistöllä lajitellaan jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoidaan biojätteitä, voidaan tyhjennysväliä tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.


Palvelun toteuttaa: 
Napapiirin Residuum Oy