suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Kunnallinen vuorohoito

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka.

Vuorohoitoa on arkipäivisin klo 18.00-06.00 välillä tapahtuva varhaiskasvatus ja viikonloppuhoito.

Vuorohoitoon ei ole subjektiivista oikeutta. Lapselle tarjotaan hoitoa, kun molemmat huoltajat ovat työvuorossa samanaikaisesti.

P ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatukseen eDaisy -sähköisessä asioinnissa. Lapsella pitää olla suomalainen henkilötunnus. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Tee jokaisesta lapsesta oma hakemus. Voit täyttää hakemuksen myös kunnan yhteispalvelupisteen päätteellä.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden, mielellään vähintään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos työllistyt tai pääset äkillisesti opiskelemaan etkä pysty ennakoimaan hoidon tarvetta, ota yhteys varhaiskasvatuksen johtajaan tai hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Varhaiskasvatuksen uusi toimintakausi alkaa aina 1.8. Jos lapsesi ei ole vielä varhaiskasvatuksessa ja tiedät hoidon tarpeesta hyvissä ajoin, hae varhaiskasvatuspaikkaa keväällä erikseen ilmoitettuna aikana. Hakemusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, mikäli lapsellasi on jo varhaiskasvatuspaikka. Tee uusi hakemus, kun lapsesi aloittaa esikoulun ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa tai mikäli haluat vaihtaa lapsesi nykyisen varhaiskasvatusmuodon perhepäivähoidosta päiväkotihoitoon tai päinvastoin.

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta sähköisesti. Muista, että vastaanottaessasi varhaiskasvatuspaikan, se päättää Kelan kodinhoidontuen.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen ja joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan.

Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina.

Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin

Palvelu on maksullinen. Varhaiskasvatuksesta peritään maksu, joka perustuu lakiin varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/2016). Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja varhaiskasvatukseen varattu hoitoaika.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Mäntyharjun kunta

Palvelusta vastaa

Mäntyharjun kunta
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 31.10.2022