suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Kunnallinen varhaiskasvatus yksiköissä

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä toimii kaksi kunnallista varhaiskasvatuksen yksikköä. Kunnan keskustan alueella palvelee Petäjäkallion päiväkoti ja Kintauden kylällä Kintauden päiväkoti.

Yksiköissä toimii alle 3 vuotiaiden, 3-5-vuotiaiden ja esikoululaisten ryhmiä. Petäjäkalliossa palvelee myös kunnan vuorohoito sekä avoin varhaiskasvatus (to-pe).

Toimintayksikön päivään kuuluu monipuolista toimintaa, leikkejä, liikuntaa, ulkoilua, musiikkia, askartelua ja retkiä. Päivään kuuluu myös lepohetki.

Petäjäveden kunnassa osapäiväistä tai kokopäiväistä varhaiskasvatusta voi hakea 20h, 20 - 35 h ja yli 35 h/vk perheen palvelutarpeen mukaisesti.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden. Toimita hakemus neljä kuukautta ennen kuin hoidon tarve alkaa. Myönnetystä paikasta ilmoitamme perheille viimeistään kahta viikkoa ennen hoidon alkamista.

Jos hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa yllättävän työllistymisen, opiskelun tai koulutuksen vuoksi, hae hoitopaikkaa niin pian kuin mahdollista. Toimita hakemus kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti asiointipalvelun kautta.

Mikäli sinulla on kysyttävää varhaiskasvatukseen hakemisesta, voi ottaa yhteyttä varhaiskasvatusjohtajaan. Hoitosuhteen muutoksiin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä yksiköihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lapselle voidaan myöntää kunnallinen päivähoitopaikka vanhempainvapaan jälkeen.

Jos molemmat vanhemmat ovat työssä tai opiskelevat kokopäiväisesti, lapsella on oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen.

Jos toinen vanhemmista on kotona, on lapsella oikeus saada 20 tuntia varhaiskasvatusta viikossa. Tarvittaessa lapselle voidaan myöntää enemmän kuin 20 tuntia varhaiskasvatusta esimerkiksi erityisen tuen tarpeeseen tai perheen tilanteeseen perustuen.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021