suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Kunnallinen varhaiskasvatus päiväkodissa

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Juuassa varhaiskasvatusta toteutetaan perhepäivähoidossa, päiväkodissa ja esiopetusryhmissä sekä yksityisessä perhepäivähoidossa. Päiväkodissa järjestettävä varhaiskasvatus on varhaiskasvatussuunnitelman mukaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta noin 1-6 -vuotiaille lapsille. Juuassa on kaksi kunnallista päiväkotia. Päiväkotien toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perustei ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Päivähoitohakemus tulee jättää neljä kuukautta ennen kuin hoidon tarve alkaa. Mikäli päivähoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä niin pian kuin mahdollista, viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Juuan kunta

Palvelusta vastaa

Juuan kunta
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 22.2.2022