suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Kunnallinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Limingassa varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa kirkonkylällä ja Tupoksessa sekä perhepäivähoidossa.

Kaikilla lapsilla on yhtäläinen oikeus varhaiskasvatukseen ja oikeus osallistua varhaiskasvatukseen lapsen tarpeen mukaan. Oikeus varhaiskasvatukseen ei riipu siitä, onko lapsen vanhempi tai muu huoltaja työssä koko- tai osa-aikaisesti, ovatko he työttöminä tai osallistuvatko työvoimapoli ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa milloin vain. Hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta. Jos tarvitset varhaiskasvatuspaikkaa äkillisen työllistymisen tai äkillisen opiskelupaikan saamisen vuoksi, järjestämme varhaiskasvatuspaikan viimeistään kahden viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä.

Voit täyttää hakemuksen Sähköinen asiointi -kohdassa. Sähköisen varhaiskasvatushakemuksen tehneiden ei tarvitse toimittaa hakemusta erikseen paperilla.

Hakemuslomakkeita saat kaikista varhaiskasvatuksen toimipisteistä ja varhaiskasvatuksen toimistosihteeriltä. Paperille täytetyt hakemukset ja lomakkeet toimitetaan päiväkodin johtajalle tai lapsen hoitopaikkaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Limingan kunta

Palvelusta vastaa

Limingan kunta
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 29.11.2023