suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Kunnallinen ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelissä toimii ryhmäperhepäiväkoteja, jotka ovat avoinna yleensä klo 6.30–17. Toiminta perustuu sekä valtakunnalliseen että paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä huoltajien kanssa.

Varhaiskasvatuksesta peritään asiakasmaksu.

Tee hakemus heti, kun

- haet koulutukseen tai opiskelemaan

- ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi

- teet työpaikkahakemuksen

- valmistelet muuttoa Mikkeliin

- olet palaamassa töihin esimerkiksi perhevapaan jälkeen.

Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita, vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Mikäli hoidon tarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja varhaiskasvatuspaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai äkillisestä opiskelupaikan saamisesta, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatukseen eDaisy asioinnissa. Hakemuksen voit täyttää myös kaupungin asiointipisteen päätteellä.

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla ja tee jokaisesta lapsesta oma hakemus.

Voit peruuttaa hakemuksen myöhemmin, mikäli et tarvitse paikkaa. Muutokset ja peruutukset tehdään olemalla yhteydessä palveluohjaukseen.

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Toimita sähköinen hakemus viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Jos varhaiskasvatuspaikkaa tarvitaan elokuun alusta, tulee hakemus olla jätettynä maaliskuun loppuun mennessä ja perheet saavat tiedon juhannukseen mennessä.

Jos lapsellasi on jo varhaiskasvatuspaikka ja haluat vaihtaa toiseen yksikköön, tee muutosilmoitus (toive hoitopaikan vaihdosta) eDaisy asioinnissa. Muutospäätös voidaan tehdä, jos toisessa yksikössä on vapaa paikka, varhaiskasvatuksen kokonaistilanne huomioiden. Pääsääntöisesti vaihdot toteutetaan elokuussa toimintakauden alussa ja muutosilmoitus on tehtävä helmikuun aikana.

Palvelukoordinaattori vastaanottaa hakemuksen ja ottaa huoltajaan yhteyttä hakemustietojen tarkentamiseksi ja sopivan hoitopaikan löytämiseksi. Palvelukoordinaattori kartoittaa sopivat vapaat varhaiskasvatuspaikat ja päätös varhaiskasvatuspaikasta tehdään yhteistyössä päiväkodinjohtajien kanssa. Paikkatoiveet pystytään parhaiten täyttämään, jos hoidon alkaminen sijoittuu uuden toimintakauden alkupuolelle. Palvelukoordinaattori ilmoittaa huoltajalle paikan järjestymisestä ja huoltajat saavat sähköisen varhaiskasvatuspäätöksen eDaisy -asiointiin.

Tulevasta hoitopaikasta otetaan huoltajaan yhteyttä ja sovitaan hoidon aloittamisesta sekä hoitopaikkaan tutustumisesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 26.3.2021