suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ypäjän kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Ypäjä
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitajat työskentelevät omassa kodissaan. Perhepäivähoito on kodinomaista pienessä ryhmässä toteutuvaa päivähoitoa. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan lapsen ikä- ja kehitystaso. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa lapsen oma varhaiskasvatussuunnitelma (VASU) ja täytetään lapsen omaa ”kasvun kansiota”. Ennen hoidon aloitusta tehdään yhdessä vanhempien kanssa hoitosuunnitel ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Ypäjän kunta

Palvelusta vastaa

Ypäjän kunta
Tekstistä vastaa: Ypäjän kunta
Päivitetty: 10.9.2020