suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on varhaiskasvatusta perhepäivähoitajan omassa kodissa. Perhepäivähoitoryhmässä voi olla 4 kokoaikaistahoitoa tarvitsevaa lasta ja lisäksi 1 esiopetusikäinen osa-aikaista hoitoa tarvitseva lapsi. Ryhmään lasketaan myös hoitajan omat alle kouluikäiset lapset.

Perhepäivähoidon toiminta pohjautuu valtakunnalliseen ja Tuusulan kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaan. Jokaiselle lapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Perhepäivähoidossa hoitaja suunnittelee toiminnan lasten tarpeiden mukaan yhteistyössä muiden lähialueella toimivien perhepäivähoitajien kanssa. Perhepäivähoitajat tekevät yhteistyötä myös päiväkotien kanssa.

Toimi näin

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus neuvoo varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa ja päivähoidon asiakasmaksuissa auttaa päivähoitosihteerimme. Hakeminen varhaiskasvatukseen tehdään pääsääntöisesti sähköisessä asioinnissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tuusulan kunnan varhaiskasvatuksessa on tarjolla seuraavat palvelut:

Kokoaikainen varhaiskasvatus vähintään 35 t/vk

Osa-aikainen varhaiskasvatus enintään 35 t/vk

Osa-aikainen varhaiskasvatus enintään 25 t/vk

Osa-aikainen varhaiskasvatus enintään 20 t/vk

Subjektiivinen varhaiskasvatus enintään 20 t/vk

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut perustuvat lakiin varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/16) ja kasvatus- ja sivistyslautakunnan päätökseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunta voi rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden takia kotona.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 17.6.2019