suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomussalmen kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Suomussalmi
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on kodinomaista, pienen ryhmän, neljän lapsen varhaiskasvatusta. Perhepäivähoitoa koskevat samat varhaiskasvatuksen periaatteet kuin muissa varhaiskasvatuksen palveluissa. Suomussalmen varhaiskasvatus tarjoaa lapselle mahdollisuuden varahoitoon, kun kunnallinen perhepäivähoitaja on sairaslomalla, vuosilomalla tai hoitaja tasoittaa viikkotyöaikaansa.

Perhepäivähoidossa olevan lapsen varahoitopaikka on aina sama.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kunnallista perhepäivähoitopaikkaa voi hakea sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella Varhaiskasvatuksen eAsiointi-palvelussa. Jokaisesta lapsesta tulee tehdä oma hakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomussalmen kunta
Palvelusta vastaaSuomussalmen kunta
Alue Suomussalmi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Suomussalmen kunta
Päivitetty: 4.10.2021