suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitajat ovat työsuhteessa kuntaan ja ovat suorittaneet joko perhepäivähoitajakurssin tai -ammattitutkinnon tai muun hoito- ja kasvatusalan tutkinnon. Ammattitaitoa pidetään yllä jatkuvalla lisäkoulutuksella.

Perhepäivähoidon ohjaajat toimivat perhepäivähoitajien esimiehinä.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Jos varhaiskasvatusta tarvitaan vanhemman työllistymisen, koulutuksen tai opintojen vuoksi eikä hoitotarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, tulee hoitopaikkaa hakea viimeistään kahta viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Varhaiskasvatushakemus ja esiopetusilmoitus tehdään sähköisesti kunnan varhaiskasvatuksen www-sivujen kautta. Sovitun hoidon alkamis- tai päättymispäivän muutos on ilmoitettava kaksi viikkoa aikaisemmin.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 13.11.2020