suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Pomarkussa yleisin perhepäivähoidon muoto on perhepäivähoito hoitajan kotona. Perhepäivähoitaja toimii itsenäisesti ja vastaa oman ryhmänsä toiminnasta. Hoitajalla on samaan aikaan hoidossa neljä lasta.

Perhepäivähoidon varahoitoa tarvitaan silloin, kun lapsen oma hoitaja on pois työstä, esim. vuosilomalla. Varahoito järjestetään pääsääntöisesti päiväkodissa. Satunnaisesti varahoitopaikka voi olla myös toisella perhepäivähoitajalla.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatukseen ei ole erillistä hakuaikaa, vaan paikkaa voi hakea ympäri vuoden. Toimintaan haetaan hakulomakkeella, jonka voi täyttää sähköisesti. Hakemuksen saa myös päiväkodilta tai kunnanvirastolta. Jokaisesta varhaiskasvatukseen tulevasta lapsesta täytetään erillinen hakemus.

Hakemus on tehtävä viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarpeen alkamista. Mikäli tarve johtuu työllistymisestä tai opintojen alkamisesta, on paikkaa haettava viimeistään 2 viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lapsen omassa kodissa tapahtuvaa perhepäivähoitoa voidaan järjestää erityistapauksissa (esim. lapsen sairaus).

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Varhaiskasvatuksesta peritään lain mukainen asiakasmaksu. Päivähoitomaksun suuruuteen vaikuttavat hoidon tarve (tuntia/kk), perheen koko sekä huoltajien tulot.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPomarkun kunta
Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020