suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Alle 7-vuotiaat lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnallisessa perhepäivähoidossa kokopäiväisesti, osapäiväisesti tai osaviikkoisesti perheesi tarpeen mukaan.

Lapsesi voi saada perhepäivähoitoa hoitajan kodissa, lapsen omassa kodissa, hoitorenkaassa tai ryhmäperhepäiväkodissa. Hoitorenkaassa hoitaja hoitaa useamman perheen lapsia perheiden kodeissa perheiden yhdessä sopimalla tavalla.

Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokainen lapsi saa perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelman.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapsellesi sähköisellä päivähoitohakemuksella viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Sähköinen hakemus tulee jättää neljä (4) kuukautta ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli kyseessä on äkillinen työllistyminen tai äkillinen opintojen alkaminen ja varhaiskasvatuspaikan tarve ei ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kuin lapsesi tarvitsee paikan.

Palveluohjaustiimi käsittelee jättämäsi hakemuksen ja on sinuun yhteydessä, kun lapsellesi löytyy sopiva hoitopaikka.

Voit myös tiedustella vapaita paikkoja soittamalla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Katso lisätietoja linkistä ”Lisätietoja päivähoitopaikan hakemisesta”.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Perhepäivähoitajalla saa olla enintään neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan.

Asiakasmaksu määräytyy perheen koon, bruttotulojen ja lapselle valitun kuukausittaisen hoitotuntimäärän mukaan. Katso maksut linkistä ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut”.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 10.2.2022