suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on varhaiskasvatusta hoitajan kodissa pienessä ryhmässä. Naantalissa on 16 perhepäivähoitajaa.

Jokaiselle perhepäivähoidossa olevalle lapselle laaditaan yhteistyössä vanhempien kanssa varhaiskasvatussuunnitelma. Vuosittaiset varhaiskasvatussuunnitelmakeskustelut, vanhempainillat ja jokapäiväiset arjen kohtaamiset luovat hyvän pohjan yhteiselle kasvatustyölle.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Hae lapselle varhaiskasvatuspaikkaa vähintään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Ellei hoidon tarve ole ennakoitavissa (esimerkiksi työllistyt nopeasti), hae lapselle varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. Saat sijoituspäätöksen sähköisenä tiedonantona tai kotiin postitse.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa sähköisen asioinnin kautta. Tarvitset kirjautumista varten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Naantalin kaupunki on sopinut varhaiskasvatuksen seudullisesta yhteistyöstä lähikuntien kanssa. Sopimuksen perusteella lapsen varhaiskasvatus voidaan tietyissä tapauksissa järjestää sopimukseen liittyneessä toisessa kunnassa/kaupungissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 5.11.2020