suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on kodinomaista, hoitajan kotona pienessä ryhmässä tapahtuvaa lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa kunnallista varhaiskasvatusta. Omassa kodissaan työskentelee Naantalissa 10 perhepäivähoitajaa, jotka toimivat aktiivisesti omissa alueellisissa tiimeissä. Perhepäivähoidossa yhdellä perhepäivähoitajalla voi lain mukaisesti olla hoidossaan enintään neljä kokopäiväistä lasta.

Jokaise ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Hae lapselle varhaiskasvatuspaikkaa vähintään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Ellei varhaiskasvatuksen tarve ole ennakoitavissa (esimerkiksi työllistyt nopeasti), hae lapselle varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. Saat sijoituspäätöksen sähköisenä tiedonantona tai kotiin postitse.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa Wilman kautta.

Naantalin kaupunki on sopinut varhaiskasvatuksen seudullisesta yhteistyöstä lähikuntien kanssa. Sopimuksen perusteella lapsen varhaiskasvatus voidaan tietyissä tapauksissa järjestää sopimukseen liittyneessä toisessa kunnassa/kaupungissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.4.2023