suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka.

Perhepäivähoidon toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Perhepäivähoitajien työ on suunnitelmallista ja tavoitteellista lapsen kehitystä ja kasvua tukevaa varhaiskasvatustoimintaa yhteistyössä huoltajien kanssa. Pienessä perhepäivähoitoryhmässä lapsen erityispiirteet pystytään huomioimaan ja hänen tarpeisiinsa voidaan vastata.

Kunnallinen perhepäivähoito voi olla joko kokoaikaista (yli 5 tuntia päivässä) tai osa-aikaista (enintään 5 tuntia päivässä).

Perhepäivähoidosta peritään kuukausimaksu.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatukseen eDaisy -sähköisessä asioinnissa. Lapsella pitää olla suomalainen henkilötunnus. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Tee jokaisesta lapsesta oma hakemus. Voit täyttää hakemuksen myös kunnan yhteispalvelupisteen päätteellä.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden, mielellään vähintään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos työllistyt tai pääset äkillisesti opiskelemaan ja et ole pystynyt ennakoimaan hoidon tarvetta, ota yhteys varhaiskasvatuksen johtajaan tai hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Varhaiskasvatuksen uusi toimintakausi alkaa aina 1.8. Jos lapsesi ei ole vielä varhaiskasvatuksessa ja tiedät hoidon tarpeesta hyvissä ajoin, hae varhaiskasvatuspaikkaa keväällä erikseen ilmoitettuna aikana. Hakemusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, mikäli lapsellasi on jo varhaiskasvatuspaikka. Tee uusi hakemus, kun lapsesi aloittaa esikoulun ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa tai mikäli haluat vaihtaa lapsesi nykyisen varhaiskasvatusmuodon perhepäivähoidosta päiväkotihoitoon tai päinvastoin.

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta sähköisesti. Muista, että vastaanottaessasi varhaiskasvatuspaikan, se päättää Kelan kodinhoidontuen.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat.

Perhepäivähoitajalla saa varhaiskasvatusasetuksen mukaan olla hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan luettuna neljä kokopäiväistä lasta.

Palvelu on maksullinen. Varhaiskasvatuksesta peritään maksu, joka perustuu lakiin varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista (1503/2016). Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja varhaiskasvatukseen varattu hoitoaika.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 3.9.2020