suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoidossa on ominaista turvallinen kotiympäristössä tapahtuva pedagoginen toiminta. Perhepäivähoidon toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan lakisääteinen oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Perhepäivähoitajien työ on suunnitelmallista ja tavoitteellista lapse ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatukseen eDaisy -sähköisessä asioinnissa. Lapsella pitää olla suomalainen henkilötunnus. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Tee jokaisesta lapsesta oma hakemus. Voit täyttää hakemuksen myös kunnan yhteispalvelupisteen päätteellä.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden, mielellään vähintään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos työllistyt tai pääset äkillisesti opiskelemaan ja et ole pystynyt ennakoimaan hoidon tarvetta, ota yhteys varhaiskasvatuksen johtajaan tai hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Varhaiskasvatuksen uusi toimintakausi alkaa aina 1.8. Jos lapsesi ei ole vielä varhaiskasvatuksessa ja tiedät hoidon tarpeesta hyvissä ajoin, hae varhaiskasvatuspaikkaa keväällä erikseen ilmoitettuna aikana. Hakemusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, mikäli lapsellasi on jo varhaiskasvatuspaikka. Tee uusi hakemus, kun lapsesi aloittaa esikoulun ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa tai mikäli haluat vaihtaa lapsesi nykyisen varhaiskasvatusmuodon perhepäivähoidosta päiväkotihoitoon tai päinvastoin.

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta sähköisesti. Muista, että vastaanottaessasi varhaiskasvatuspaikan, se päättää Kelan kodinhoidontuen.

Kenelle ja millä ehdoin

Perhepäivähoitajalla saa varhaiskasvatusasetuksen mukaan olla hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan luettuna neljä kokopäiväistä lasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Mäntyharjun kunta

Palvelusta vastaa

Mäntyharjun kunta
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 23.2.2023