suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lieksan kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu

Lieksassa toimii 17 kunnallista perhepäivähoitajaa. Paikkaa varhaiskasvatukseen on haettava pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen toivottua alkamisajankohtaa. Täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus eDaisy-palvelun kautta. Mikäli haluat lähettää paperisen varhaiskasvatushakemuksen, tulosta sivuilla www.lieksa.fi/haku-ja-maksut oleva hakemus ja täytä se käsin. Tätä paperilomaketta ei voi lähettää sähköisesti, vaan se tulee toimittaa ensisijaisesti sille varhaiskasvatusalueelle, josta paikkaa haetaan.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Hoitopaikkaa haetaan sähköisen varhaiskasvatus eDaisy -palvelun kautta tai paperihakemuksella, joka toimitetaan päivähoidon aluejohtajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLieksan kaupunki
Palvelusta vastaaLieksan kaupunki
Alue Lieksa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lieksan kaupunki
Päivitetty: 5.6.2020