suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on hoitajan kodissa, pienessä ryhmässä tapahtuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoito tarjoaa lapselle kodinomaisen, kiireettömän ja yksilöllisen kasvuympäristön. Perhepäivähoitajan ryhmässä voi olla samanaikaisesti hoidossa neljä alle kouluikäistä lasta, hoitajan omat alle kouluikäiset lapset mukaan lukien sekä mahdollisesti osapäiväisesti esiopetus- tai kouluikäinen lapsi. Perhepä ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Voit hakea perhepäivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta (Laukaan Virastosydän, 2. kerros) sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Lisätietoja kunnallisesta perhepäivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024