suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopiossa voit hakea perhepäivähoitopaikkaa vähintään 10 kuukauden ikäiselle lapselle perheellesi parhaiten sopivalta alueelta.

Toimi näin

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Käytä päivähoitopaikkaa hakiessasi ensisijaisesti verkkoasiointia. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää verkkoasiointikanavaa, vie päivähoitohakemus tulostettuna päivähoitotoimistoon tai lähetä se postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Voit saada lapsellesi perhepäivähoitopaikan perheen tarpeen mukaan äitiysrahakauden päätyttyä lapsen kouluun menoon asti. Jos tarvitset työn tai opiskelun vuoksi lapsellesi iltahoitoa tai vuorotyön vuoksi yöhoitoa, hae hoitopaikkaa ilta- tai vuorohoitopäiväkodista.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunta voi rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden takia kotona.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.5.2019