suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokemäen kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kokemäki
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitoa järjestetään Kokemäellä perhepäivähoitajan omassa kodissa, lapsen omassa kodissa ja ryhmäperhepäivähoitona.

Lapsen kotona järjestetään päivähoitoa, mikäli hoidettavien lasten määrä on vähintään kolme tai perheessä on erityistä hoitoa tai tukea tarvitseva lapsi tai koululainen.

Perhepäivähoidon toiminta-ajatuksena on, että perhepäivähoito on kasvu- ja oppimisympäristöltään turvallinen, kiireetön ja yhteistyöhön kykenevä.

Perhepäivähoidosta vastaa varhaiskasvatuspäällikkö Riitta Hanhilahti, puh. 040 4886 227, sähköposti riitta.hanhilahti(a)kokemaki.fi

Toimi näin

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunta voi rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden takia kotona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokemäen kaupunki
Palvelusta vastaaKokemäen kaupunki
Alue Kokemäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kokemäen kaupunki
Päivitetty: 19.3.2020