suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokemäen kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kokemäki
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitoa järjestetään Kokemäellä perhepäivähoitajan omassa kodissa, lapsen omassa kodissa ja ryhmäperhepäivähoitona.

Lapsen kotona järjestetään päivähoitoa, mikäli hoidettavien lasten määrä on vähintään kolme tai perheessä on erityistä hoitoa tai tukea tarvitseva lapsi tai koululainen.

Perhepäivähoidon toiminta-ajatuksena on, että perhepäivähoito on kasvu- ja oppimisympäristöltään turvallinen, kiireetön ja yhteistyöhön kykenevä.

Perhepäivähoidosta vastaa varhaiskasvatuspäällikkö Riitta Hanhilahti, puh. 040 4886 227, sähköposti riitta.hanhilahti(a)kokemaki.fi

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokemäen kaupunki
Palvelusta vastaaKokemäen kaupunki
Alue Kokemäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kokemäen kaupunki
Päivitetty: 19.3.2020