suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on kunnan ohjaamaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoidossa tarjotaan varhaiskasvatusta hoitajan omassa kodissa pienessä ryhmässä. Perhepäivähoitajalla voi olla samanaikaisesti hoidossa enintään neljä alle kouluikäistä lasta ja 1 osapäivähoidossa oleva esikoululainen.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja Joensuun varhaiskasvatussuunnitelmaan ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Päivähoitohakemus tulee jättää neljä kuukautta ennen kuin hoidon tarve alkaa. Mikäli päivähoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä niin pian kuin mahdollista, viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Juuan kunta

Palvelusta vastaa

Juuan kunta
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 11.2.2022