suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Kunnallinen perhepäivähoito on kunnan tuottamaa varhaiskasvatuspalvelua, joka tapahtuu perhepäivähoitajan kodissa. Perhepäivähoitoryhmään voi kuulua enintään 4 kokopäiväistä hoitolasta, mukaan lukien hoitajan omat alle kouluikäiset lapset. Perhepäivähoidossa lapset ovat alle esikouluikäisiä.

Hattulan kunnan varhaiskasvatuksen painopiste on päiväkotien varhaiskasvatuspalveluissa. Perhepäivähoidossa painopiste tulee olemaan lähitulevaisuudessa yksityisessä palvelussa. Perhepäivähoitajan loma-aikoina tai esimerkiksi sairastuessa lasten varahoito tapahtuu päiväkodeissa.

Toimi näin

Hae perhepäivähoitopaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuksen verkkosivuilla on linkki sähköiseen hakulomakkeeseen, jolla voit hakea päivähoitopaikkaa. Siellä on myös ohjeet lomakkeen täyttämiseksi. Palvelu edellyttää sähköistä tunnistautumista eli tarvitset esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos et pysty käyttämään sähköistä palvelua, hakemuksen voi noutaa varhaiskasvatustoimistosta. Hakemus on voimassa vuoden sen jättöpäivästä lukien.

Kiireellisissä tapauksissa, jos lapsen huoltaja saa esimerkiksi työ- tai opiskelupaikan, on päivähoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin hoidon tarve alkaa. Tällöin hakemuksen liitteenä on toimitettava todistukset äkillisestä työllistymisestä tai opiskelupaikasta. Jos haet lapsellesi paikkaa kiireellisenä, ota sähköisen hakemuksen lisäksi yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla palvelusuunnittelijaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoivapaikkaa päiväkotien ohella kunnallisesta perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Perhe ja hoitaja sopivat, miten hoitajan noin kahdeksan tunnin päivittäinen työaika ajoittuu.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Hoitaja valmistaa lapsille ruoan, ja lapset voivat osallistua kodin pieniin työtehtäviin. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 10.1.2020