suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Kunnallinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Haapavedellä perhepäivähoitoa järjestetään pääsääntöisesti perhepäivähoitajan kotona tapahtuvana hoitona. Perhepäivähoitajien määrä vaihtelee tarpeen mukaan, keskimäärin perhepäivähoitajia on noin 10. Suurin osa perhepäivähoitopaikoista sijaitsee keskustan alueella.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuspaikat ovat haettavana ympäri vuoden. Hoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon toivottua alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa ja hoidon tarve johtuu työllistymisestä tai opiskelusta, hoitopaikkaa tulee hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon toivottua alkamista. Varhaiskasvatushakemuksia saa päivähoitotoimistosta sekä hoitopaikoista.

Perhepäivähoitajan työaika on arkipäivisin klo. 6.00 - 18.00 välisenä aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Perheellä on myös mahdollista saada kunnallinen perhepäivähoitaja kotiin, mikäli perheessä on neljä alle kouluikäistä lasta tai lapsella / lapsilla on jokin kotihoitoa vaativa erityishoidon tarve.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Kokoaikaisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on enintään 289 € kuukaudessa. Perheen toisen lapsen varhaiskasvatusmaksu on 1.1.2018 alkaen 50% nuorimman lapsen maksusta, enintään 145 € kuukaudessa. Perheen seuraavien lasten varhaiskasvatusmaksu on 20% nuorimman lapsen maksusta, enintään 58 € kuukaudessa. Jos lapsikohtainen kuukausimaksu on vähemmän kuin 27€, maksua ei peritä.

Osa-aikaisen varhaiskasvatuksen maksut on porrastettu hoitoajan mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 26.10.2021