suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tammelan kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Tammela
  • Julkinen palvelu

Päiväkodeissa tarjotaan osa- sekä kokopäiväpaikkoja 1-6 vuotiaille lapsille. Ryhmäkoot vaihtelevat toimintakausittain lasten päivähoidon tarpeen ja ikäjakauman mukaan yleensä 12–21 lapsen välillä. Päiväkodit ovat auki pääsääntöisesti klo 6.30–17.00. Tammelan päiväkotiin kuuluu vuorohoitoyksikkö, joka on auki ennakkovarauksesta tarpeen mukaan 04.50–23.15. Vuorohoitoa tarjotaan lapsille, joiden hoitoaika ajoittuu vanhempien työstä, tai opiskelusta johtuen muiden päivähoitomuotojen aukioloaikojen ulkopuolelle.

Päivähoitoa tulee hakea viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Päivähoitopaikkaa haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuspalveluihin (päivähoitopaikka ja esiopetuspaikka) haetaan sähköisen asioinnin kautta täyttämällä varhaiskasvatushakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Käytössä on tuntiperustainen kuukausilaskutus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTammelan kunta
Palvelusta vastaaTammelan kunta
Alue Tammela
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tammelan kunta
Päivitetty: 5.6.2020