suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Päiväkotihoito on päiväkodissa järjestettävää varhaiskasvatussuunnitelman mukaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta noin 10 kk – 7 -vuotiaille lapsille.

Punkalaitumen päiväkoti toimii vuonna 2020 valmistuneissa tiloissa Riissuontiellä. Päiväkoti on auki arkisin n. 5.00 – 22.00, tarvittaessa myös viikonloppuisin.

Päiväkotien toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisi ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Punkalaitumella päivähoitopaikat tulevat seuraavaksi toimikaudeksi hakuun maalis-huhtikuussa. Voit hakea päivähoitopaikkaa myös ympäri vuoden.

Jos hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa yllättävän työllistymisen, opiskelun tai koulutuksen vuoksi, hae hoitopaikkaa niin pian kuin mahdollista. Toimita hakemus kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Päivähoitoa haetaan ensisijaisesti sähköisesti asiointipalvelun kautta.

Mikäli sinulla on kysyttävää päivähoitoon hakemisesta tai on tarvetta muuttaa palvelutarvetta (hoitopäivien määrän muutos), ota yhteyttä varhaiskasvatusjohtajaan. Päivittäisistä hoitomuutoksista voit sopia hoitajan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Punkalaitumen kunta tarjoaa varhaiskasvatusta kaikille päivähoito-oikeuden piirissä oleville lapsille. Päivähoito-oikeus alkaa vanhempainrahakauden päätyttyä ja jatkuu siihen asti kunnes lapsi siirtyy perusopetukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Punkalaitumen kunta

Palvelusta vastaa

Punkalaitumen kunta
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 9.1.2024