suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pukkilan kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Pukkila
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatusta annetaan vuonna 2008 valmistuneessa päiväkoti Vekarassa. Vekaran toiminnassa punaisena lankana kulkee lapsen oma aktiivisuus niin ajattelussa kuin toiminnassa. Vekaran tilat ja sisusta on suunniteltu sellaiseksi, että ne mahdollistavat lapsen oman luovan ajattelun ja kokeilun - ei liian valmiita ratkaisuja, paljon muuteltavia tiloja ja erilaisiin oppimistapoihin ja tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. Esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoito järjestetään esikoulun tiloissa Kirkonkylän koululla. Esiopetuksesta vastaa opetustoimi.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPukkilan kunta
Palvelun toteuttaaPukkilan kunta
Alue Pukkila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pukkilan kunta
Päivitetty: 25.1.2019