suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paltamon kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Paltamo
  • Julkinen palvelu

Paltamossa toimii kaksi kunnallista päiväkotia, Männynkäpy ja Mesikämmen. Päiväkodeissa järjestetään koko- ja osapäivähoitoa 0 - 6 -vuotiaille lapsille sekä esikouluikäisten osapäivähoitoa. Hoitoa järjestetään ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin.

Varhaiskasvatus on paltamolaisille perheille maksutonta.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Mikäli hoidontarve aiheutuu työllistymisestä, koulutuksesta tai opiskelusta eikä hoidon tarve ole ennakoitavissa, on hakemus jätettävä välittömästi tarpeen ilmaannuttua. Tällöin hoitopaikka järjestetään viimeistään kahden viikon kuluessa.

Hoitopaikkaa haetaan varhaiskasvatuspalvelujen sähköisen asioinnin kautta. Mikäli et voi käyttää sähköistä asiointipalvelua voit tulostaa lomakkeen ja toimittaa sen varhaiskasvatustoimistoon. Hakemuslomakkeita saa myös päiväkodeista ja varhaiskasvatustoimistosta. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Tee oma hakemus jokaisesta varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta.

Hakemuksen voi peruuttaa, mikäli paikkaa ei tarvitsekaan. Mikäli perut hakemuksen tai muutoin hakemuksen tiedot/hoidon tarve muuttuu, ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Mikäli molemmat vanhemmat tai toinen lapsen vanhemmista on kotona, on lapsella subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen 20 tuntia viikossa.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Asiakasmaksuista löydät lisätietoa linkistä "Varhaiskasvatusmaksut".

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaltamon kunta
Palvelusta vastaaPaltamon kunta
Alue Paltamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paltamon kunta
Päivitetty: 7.5.2021