suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Orimattilan kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Orimattila
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus on pienten lasten eri elämänpiireissä tapahtuvaa kasvatuksellista vuorovaikutusta, jonka tavoitteena on edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Varhaiskasvatus koostuu hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuudesta. Varhaiskasvatusta järjestetään valtakunnallisten linjausten mukaisesti varhaiskasvatuspalveluissa, joista keskeisimpiä ovat päiväkotitoiminta, perhepäivähoito sekä erilainen avoin toiminta. Esiopetusta järjestetään päiväkotien lisäksi muutaman koulun yhteydessä.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Yleistä tietoa Orimattilan kaupungin lasten päivähoitopalveluista saa varhaiskasvatuksen palveluohjaajalta. Hän kertoo paikkatilanteesta sekä hoitosuhteeseen ja hoitopaikan hakemiseen liittyvistä asioista. Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja vastaa perhepäivähoidosta ja valvoo yksityistä perhepäivähoitoa.

Kaikista päivähoitomaksuihin liittyvistä asioista vastaa toimistosihteeri. Häneltä voi kysyä tulotietojen toimittamisesta ja hoitomaksun maksamiseen liittyvistä asioista. Hän tietää tulojen vaikuttamisesta päivähoitomaksuun ja voi laskea hoitomaksun suuruuden.

Päivähoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan. Mikäli päivähoidon tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on kunta velvollinen järjestämään hoitopaikan alle kouluikäiselle lapselle kahden viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Hakemuksen voi täyttää joko sähköisesti osoitteessa orimattila.fi tai hakulomakkeilla. Hakulomakkeita saa päiväkodeista sekä Sivistyspalvelukeskuksesta, os. Pappilantie 2, 16300 Orimattila.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOrimattilan kaupunki
Palvelusta vastaaOrimattilan kaupunki
Alue Orimattila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Orimattilan kaupunki
Päivitetty: 19.8.2021