suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Alle 7-vuotiaat lapset voivat saada varhaiskasvatusta kunnan järjestämänä. Käytännössä varhaiskasvatusta järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Nurmeksessa toimii viisi kunnallista päiväkotia, joissa on alle 3-vuotiaiden, 3-6-vuotiaiden ja esiopetusikäisten lasten ryhmiä sekä kaksi tukea tarvitsevien lasten pienryhmää. Neljä päiväkotiryhmää tarjoaa lisäksi vuorohoitoa. Päiväkotien toiminta perustuu valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Päiväkotipaikat ovat haettavissa tulevalle toimintakaudelle (1.8.-31.7.) helmi-maaliskuussa, muina aikoina ryhmiin voi päästä, jos paikkoja vapautuu kesken toimintakauden.

Vuorohoitopaikat ovat haettavissa ympäri vuoden.

Toimi näin

Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus Daisy -asiointipalvelussa (eDaisy) viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Voit täyttää varhaiskasvatushakemuksen myös kaupungin asiointipisteissä. Varhaiskasvatushakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Tee oma varhaiskasvatushakemus jokaisesta päiväkotihoitoon hakevasta lapsesta. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Nurmekseen tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa varhaiskasvatushakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan varhaiskasvatuspaikkaa. Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan, tee (muutosilmoitus) toive hoitopaikan vaihdosta Daisy -asiointipalvelussa (eDaisy).

Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittelyä varten Daisy -asiointipalvelussa (eDaisy) viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Varhaiskasvatuksesta peritään kuukausimaksu. Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, bruttotulot ja huoltajien valitsema, ennalta sovittu ja ilmoitettu lapsen tarvitsema varhaiskasvatusaika kalenterikuukaudessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmeksen kaupunki
Palvelusta vastaaNurmeksen kaupunki
Alue Nurmes
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 15.2.2022