suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Lapset voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä vanhempain rahakauden päättymisen jälkeen koulun aloitukseen saakka.

Laukaan kunnallisissa päiväkodeissa järjestetään lapsille varhaiskasvatusta perheiden tarpeen mukaan kokopäiväisenä, osapäiväisenä tai osaviikkoisena. Lapsiryhmien koko vaihtelee riippuen lasten iästä ja erityistarpeista. Yleisimmät ryhmät päiväkodeissa ovat alle 3-vuotiai ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Voit hakea kunnallista päivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa) tai skannattuna sähköpostilla (paivahoito@laukaa.fi). Lisätietoja kunnallisesta päivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024