suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Lapset voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä vanhempain rahakauden päättymisen jälkeen koulun aloitukseen saakka.

Laukaan kunnallisissa päiväkodeissa järjestetään lapsille varhaiskasvatusta perheiden tarpeen mukaan kokopäiväisenä, osapäiväisenä tai osaviikkoisena. Lapsiryhmien koko vaihtelee riippuen lasten iästä ja erityistarpeista. Yleisimmät ryhmät päiväkodeissa ovat alle 3-vuotiaiden ryhmiä ja 3-5-vuotiaiden ryhmiä. Useissa päiväkodeissa järjestetään myös esiopetusta. Päiväkodissa jokaiselle lapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma.

Laukaassa on seitsemän kunnallista päiväkotia. Niistä kaksi sijaitsee kirkonkylällä ja muut Leppävedellä, Lievestuoreella, Vehniällä, Vihtavuoressa ja Äijälässä.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Voit hakea kunnallista päivähoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa) tai skannattuna sähköpostilla (paivahoito@laukaa.fi). Lisätietoja kunnallisesta päivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Myös palvelun tarve vaikuttaa maksun suuruuteen.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 15.5.2020