suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihialla on kolme kunnallista päiväkotia 2-5 -vuotiaille lapsille; Hulmin, Oravametsän ja Vallinmäen päiväkodit. Päiväkodinjohtajan toimisto sijaitsee Oravametsän päiväkodissa. Hän vastaa kaikkien päiväkotien toiminnasta. Olipa kysymyksesi pieni tai suuri, ovi on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

Hulmin päiväkodissa on kaksi lapsiryhmää, 2-5-vuotiaiden ryhmä sekä esiopetusryhmä. Oravametsän päiväkodissa on 6 ryhmää n. 130 lapselle. Oravametsässä toimii myös loma-aikojen varahoito muiden hoitopaikkojen ollessa suljettuna. Vallinmäen päiväkodin esiopetusyksikkö järjestää päivähoitoa arkisin klo: 6 - 17, esiopetus 8.30-12.30.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Päivähoitolain mukaan hoitopaikkaa haetaan 4 kk ennen hoidon tarvetta. Akuuteissa päivähoitotarpeissa ota yhteyttä varhaiskasvatustoimistoon heti. Sähköisen eDaisy-asioinnin kautta hoidetaan kaikki varhaiskasvatukseen liittyvät hakemukset ja ilmoitukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Lasten päivähoidosta perittävät maksut perustuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoitukseen indeksillä tarkistetuista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista.

Maksut määräytyvät prosenttiperusteisesti perheen koon ja tulojen mukaan.

Lisätietoja kunnan kotisivuilta sekä varhaiskasvatustoimistosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 25.6.2020