suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kunnallinen päiväkotihoito

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kyyjärven kunta
Alue: Kyyjärvi
Palvelun kieli: suomi

Kyyjärvellä toimii yksi kunnallinen päiväkoti. Päiväkodissa on toiminnallisesti kaksi ryhmää: alle 3-vuotiaat Taaperot ja 3-5-vuotiaat Tenavat. Päiväkotiin on keskitetty myös vuorohoito. Vuorohoidolla tarkoitetaan varhaiskasvatusta, jota tarjotaan iltaisin, viikonloppuisin tai ympärivuorokautisesti työn tai opiskelun takia.

Päiväkodin toiminta rakentuu teemojen mukaan. Päivän teemat sisältävät liikuntaa, musiikkia, kädentaitoja ja leikkiä. Erityisen painoarvon annamme ympäristökasvatukselle ja metsämörritoiminnalle. Ryhmien toiminnasta vastaavat lastentarhanopettajat yhdessä lastenhoitajien kanssa.


Toimi näin

Päivähoitopaikka voi hakea ympäri vuoden. Toivottavaa kuitenkin on, että paikkaa haetaan riittävän ajoissa. Päivähoitopaikkaa on haettava 4 kuukautta ennen kuin lapsi sitä tarvitsee.

Mikäli hoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on päivähoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.


Kenelle ja millä ehdoin

Lapselle voidaan myöntää kunnallinen päivähoitopaikka vanhempainvapaan jälkeen. Jos molemmat vanhemmat ovat työssä tai opiskelevat kokopäiväisesti, lapsella on oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Jos toinen vanhemmista on kotona, on lapsella oikeus saada 20 tuntia varhaiskasvatusta viikossa. Tarvittaessa lapselle voidaan myöntää enemmän kuin 20 tuntia varhaiskasvatusta esimerkiksi erityisen tuen tarpeeseen tai perheen tilanteeseen perustuen.

Palvelu on maksullinen.

Päivähoidosta peritään kuukausimaksu. Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Palvelun toteuttaa: 
Kyyjärven kunta