suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kyyjärven kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kyyjärvi
  • Julkinen palvelu

Kyyjärvellä toimii yksi kunnallinen päiväkoti. Päiväkodissa on toiminnallisesti kaksi ryhmää: alle 3-vuotiaat Taaperot ja 3-5-vuotiaat Tenavat. Päiväkotiin on keskitetty myös vuorohoito. Vuorohoidolla tarkoitetaan varhaiskasvatusta, jota tarjotaan iltaisin, viikonloppuisin tai ympärivuorokautisesti työn tai opiskelun takia.

Päiväkodin toiminta rakentuu teemojen mukaan. Päivän teemat sisältävät lii ...

Toimi näin

Päivähoitopaikka voi hakea ympäri vuoden. Toivottavaa kuitenkin on, että paikkaa haetaan riittävän ajoissa. Päivähoitopaikkaa on haettava 4 kuukautta ennen kuin lapsi sitä tarvitsee.

Mikäli hoidon tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on päivähoitopaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapselle voidaan myöntää kunnallinen päivähoitopaikka vanhempainvapaan jälkeen. Jos molemmat vanhemmat ovat työssä tai opiskelevat kokopäiväisesti, lapsella on oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Jos toinen vanhemmista on kotona, on lapsella oikeus saada 20 tuntia varhaiskasvatusta viikossa. Tarvittaessa lapselle voidaan myöntää enemmän kuin 20 tuntia varhaiskasvatusta esimerkiksi erityisen tuen tarpeeseen tai perheen tilanteeseen perustuen.

Palvelun toteuttaa

Kyyjärven kunta

Palvelusta vastaa

Kyyjärven kunta
Tekstistä vastaa: Kyyjärven kunta
Päivitetty: 2.12.2019